Известие

Collapse
No announcement yet.

146 ti не върви

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от odisey
    А интересно ми е на колегата Тонов колко му харчи, просот ми е интересно да знам как влияе тоя чип и т.н. на разхода ...
    До колкото сам чувал чипа в нормалните норми даже смъква разхода
    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Да де точно затова ми е интересно ... да чуя едно обективно мнение ...
      Виж Алфата ...

Comment

Да де точно затова ми е интересно ... да чуя едно обективно мнение ...
        Еми да видим Тонов дали ще разкаже за впечатленията си А аз що до последно си мислех че и твойта е 1.6ТС май някой ме преметнал на някоя от срещите

Comment

А интересно ми е на колегата Тонов колко му харчи, просот ми е интересно да знам как влияе тоя чип и т.н. на разхода ...
          На моменти,може би по-малко и от твойта Тони /Тонов/е с чип като моя,затова знам от опит,последния разход който даде мойта в града с доста ръчкане е 13
          По темата,колега не е лошо да се провери и дебитомера,той понякога не излиза като проблем на диагностика Моята не вървеше грам/Италфест 2007/с прецакан дебитомер Има вариянт да е нещо в скоростите,моите сега са по-къси и не съм пробвал колко вдига,но със 140 е на 4600 оборота,а със старите скорости беше 4000 Но пък в града върви доста повече,за дълъг път ше слагам дизелова 5-а
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

А интересно ми е на колегата Тонов колко му харчи, просто ми е интересно да знам как влияе тоя чип и т.н. на разхода ...
            Ми харчи колкото и сипя

Сериозно, не съм я засичал точно, но около 10,5-11. На дълъг път харчи към 8 при скорост 140-160. Ако я карам с до 110 сваля и на 7, но ми се е случвало само веднъж. Обаче я карам само със 100-октанов.

И ПОДЧЕРТАВАМ градското в Мездра не е никакво градско.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

За сравнение моята - в града 11-11.5, извън града 7.5, без екстремни изпълнения демек по ограниченията
              Виж Алфата ...

Comment

Сериозно ще прегледам мойта значи... Или прекалено много я ръчкам или незнам какво,но и 11.5 ми дава извън градско с 120 км/ч

Comment

Това е от дебитомера предполагам, най-добре на диагностика.
                  При последното засичане моята градско изхарчи под 11 с малко ръчки и без задръствания, а извънградско със 130-140 и няколко пъти 200 - 7.8л, сипвам само еко 100.
                  sigpicex
                  147Q2
                  300bhp/606nm
                  Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Първоначално публикувано от миро
                    Това е от дебитомера предполагам, най-добре на диагностика.
                    При последното засичане моята градско изхарчи под 11 с малко ръчки и без задръствания, а извънградско със 130-140 и няколко пъти 200 - 7.8л, сипвам само еко 100.
                    Ами примирил сам се че ще го купувам дано се оправят нещата от него

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                      ...Но пък в града върви доста повече,за дълъг път ше слагам дизелова 5-а

Иначе това, че чипът свалял разхода, е по-скоро мит. Самият разход, особено в градски условия, много се влияе от пътната обстановка и като се вземе предвид, че колите нямат борд-компютри и се той засича по метода 'пълно-пълно', грешката се увеличава.
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Така е разхода много зависи от задръстванията, аз примерно заобикалям с 2-3км като ходя на лекции, но не вися въобще на едно място.
                        Мъри, аз останах с впечатление, че си със същите скорости, а 5та ти е от дизеляк. А всъщност с какви си?
                        sigpicex
                        147Q2
                        300bhp/606nm
                        Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Първоначално публикувано от миро
                          Така е разхода много зависи от задръстванията, аз примерно заобикалям с 2-3км като ходя на лекции, но не вися въобще на едно място.
                          Мъри, аз останах с впечатление, че си със същите скорости, а 5та ти е от дизеляк. А всъщност с какви си?
                          Все още неможеме да разберем от каква кола е кутията,би трябвало да е от 146/ФЛ/или 156 2.0,но дифернециала се оказа доста по-къс от предишния ми,и са идеята е 1,2,3,4 къси и много дълга 5-а от ТД
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                          X